top of page

בולונז כרוב / קישואים / ארטישוק

עודכן: 14 באוק׳ 2024

100 גרם בשר = מנת חלבון



ree


מה צריך?


חצי כרוב או 4 קישואים קלופים בקולף גו'ליאנין

לרוטב בולונז: 1 בצל קצוץ 1 גזר קצוץ/ מגורד על פומפייה גבעול סלרי קצוץ לטבעות

500 גרם בשר בקר טחון ללא שומן בקבוק רוטב עגבניות ללא סוכר 1 שן שום כתושה מלח פלפל שחור פפריקה מתוקה כמון צ'ילי חריף


איך מכינים? לבולונז כרוב: חותכים את הכרוב לרצועות ומאדים במחבת עד שהוא רך. לבולונז קישואים: חותכים את הקישוא לרצועות ומניחים בצד. אין צורך בבישול לבולונז ארטישוק: בסיר מניחים תחתיות ארטישוק משקית קפואה, ממלאים במים מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 15 דקות עד שהארטישוק רך. מוציאים וחותכים את תחתיות הארטישוק לקוביות. מחממים מחבת עם תרסיס שמן ומקפיצים מעט את הארטישוק. מתבלים במעט מלח גס.


להכנת הרוטב:

מאדים את הבצל עם תרסיס שמן, כשהוא שקוף מוסיפים את הגזר והסלרי ומאדים 2 דקות נוספות. מוסיפים את הבשר ומאדים ביחד כ- 3 -5 דקות עד שהבשר משנה צבעו. מוסיפים את בקבוק רוטב העגבניות וכוס מים ומתבלים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה.

להגיש מסדרים כרוב או קישואים או ארטישוק בצלחת ומעליהם את הבולונז. אפשר גם להקפיץ ביחד במחבת את הירק עם הבשר ל- 2-3 דקות נוספות.





ree

Comentarios


 כל הזכיות שמורות לשירי חפץ ורוית אפרתי - טוויסט בחשיבה 2023© 
www.thinkingtwist.co.il

bottom of page