תבשיל בקר בעגבניות וחצילים
- טוויסט בחשיבה
- 17 באפר׳ 2024
- זמן קריאה 1 דקות
6-8 מנות

מה צריך?
2 חצילים גדולים חתוכים לקוביות גדולות
תרסיס שמן
מלח גס
נתח כתף בקר או בקר לצלי 2 ק”ג חתוך לקוביות
2 בצלים גדולים חתוכים
4 שיני שום פרוסות
כף פפריקה מעושנת
כף פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
כף בהרט
כף כמון
מלח
פלפל שחור
בקבוק מחית עגבניות קלה
100 גרם רסק עגבניות
2 כפות סוויטנגו
מים לכיסוי הסיר
תרסיס שמן
איך מכינים?
לחצילים- מסדרים את החצילים על תבנית עם נייר אפייה, מרססים בתרסיס שמן, מתבלים במלח גס וצולים בתנור עד שהחציל מוכן. שומרים בצד.
בסיר גדול, צולים את קוביות הבשר לסגירה בעזרת תרסיס שמן. כשהבשר סגור ושחום מכל הצדדים מוציאים לכלי נפרד.
באותו הסיר מאדים את הבצל, אם יש צורך מוסיפים לאט לאט מים, כשהבצל שקוף מוסיפים את השום, רסק ורוטב העגבניות והתבלינים. מערבבים הכל ביחד ומחזירים את הבשר לסיר. מכסים את הבשר בנוזלים, מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים 2-3 שעות עד שהבשר רך. באמצע טועמים מתקנים תיבול לפי הצורך או מוסיפים נוזלים. כחצי שעה לפני הסוף מחזירים את החצילים לסיר עצמו ומצפים גם אותם ברוטב. מבשלים לאיחוד טעמים וריכוך מלא שלא הבשר.
כל מנה - כ- 100 גרם בשר 1 מנות חלבון פסח
Comments