שושני תפוחי עץ בבצק פילו
- טוויסט בחשיבה
- 2 בינו׳ 2024
- זמן קריאה 1 דקות
12 מנות
מה צריך?

6 דפי פילו
6 תפוחי עץ גרנד סמיט 6 כפות סוכר
2 כפות קינמון
תרסיס שמן
60 גרם צימוקים
2 כפות ברנדי/ליקר
50 גרם אגוזי מלך
איך מכינים?
חותכים את התפוחים לחצי וכל חצי לפרוסות דקות (חצי עיגול) מכניסים לסיר מכסים במים ומביאים לרתיחה כדי לרכך את התפוחים. מבשלים עוד כ- 5-10 דקות כדי שהתפוחים יתרככו. מוציאים ומסננים. פורסים דף פילו על משטח עבודה, חוצים אותו לשניים וכל חצי מקפלים כמו דף ל-4 לקבלת רצועה דקה. מסדרים על הרצועה פרוסות תפוחים בצפיפות. מעליהן מפזרים מעט סוכר וקינמון (כחצי כפית סוכר לכל פס), מסדרים קצת צימוקים בין התפוחים.
מגלגלים כל פס לקבלת צורת שושנה. מרססים בתרסיס שמן ומסדרים בתבנית שקעים. חוזרים על הפעולה עם כל העלים והתפוחים. מרססים שוב בתרסיס שמן ומפזרים מעל מעט אגוזי מלך קצוצים. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד שדפי הפילו פריכים וזהובים.
לפני הגשה- מזלפים מעט אבקת סוכר.
יחידה- טוויסט מפנק יומי

Comments