קציצות טופו אפויות
- טוויסט בחשיבה
- לפני 22 דקות
- זמן קריאה 1 דקות
20 קציצות
כל 2 קציצות = 1 חלבון

מה צריך?
500 גרם טופו קשה (לא רך), מגורר גס או מעוך במזלג
1 כוס ירקות מגורדים או קצוצים דק (גזר, קישוא, בצל, פטריות, פלפל אדום)
3 כפות שיבולת שועל
2 כפות רוטב סויה
1 שן שום כתושה
1 כוס כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
כמון, כורכום, פפריקה, מלח, פלפל
תרסיס שמן לשימון התבנית
איך מכינים ?
מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה או משמנים קלות. בקערה גדולה מערבבים את כל הרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. יוצרים מהתערובת קציצות קטנות (בערך בקוטר 5-7 ס"מ). מסדרים את הקציצות על תבנית האפייה. מרססים קלות את הקציצות בשמן (אם רוצים). אופים בתנור במשך 20-25 דקות, או עד שהקציצות מזהיבות ומתייצבות. הופכים אותן באמצע האפייה לזהיבות אחידה.
אחסון: לאחר שהקציצות הצטננו לחלוטין, ניתן לשמור אותן במקרר בקופסה אטומה עד 3-4 ימים.
הן טעימות גם קרות וגם בחימום קל בתנור או במחבת. אפשר גם להקפיא אותן
לגיוון – מכינים רוטב לקציצות ומגישים ברוטב.
Comments