קציצות דג
- טוויסט בחשיבה
- 29 בדצמ׳ 2023
- זמן קריאה 1 דקות

20 קציצות
מה צריך?
500 גרם בשר דג טחון לקציצות (דג לבן)
1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצה
1 בצל גדול קצוץ
1 ביצה
3 שיני שום כתושות
4 כפות קמח שקדים
מלח, פלפל שחור
כף פפריקה מתוקה
לרוטב:
פלפל חריף חתוך לרצועות
2 כפות רסק עגבניות או מוטי
מלח, פפריקה מתוקה,
כמון,
כפית כורכום
3 שיני שום כתוש
כפית ממתיק סווטינגו
1 כף שמן
איך מכינים?
מערבבים את כל רכיבי הקציצות לתערובת אחידה ויוצרים קציצות בעזרת ידיים רטובות (אם אתם אוהבים את הקציצות "חלקות" מומלץ לטחון במגי'מי'קס את כל התערובת. את הקציצות מניחים בתבנית תנור על נייר אפייה ומרססים בתרסיס שמן. מחממים תנור ל- 200 מעלות ומכניסים את הקציצות ל- 10 דקות לצריבה.
במקביל מכינים רוטב: בסיר רחב מחממים כף שמן זית, מוסיפים את התבלינים והפלפל החריף הקצוץ, מוסיפים את רסק העגבניות והממתיק מערבבים ומוסיפים כ- 2 כוסות מים. מביאים לרתיחה טועמים ובמידת הצורך מתקנים. כשרוטב רותח מחזירים את הקציצות לתוך הרוטב ומבשלים עוד כ- 10-15 דקות נוספות עד שהקציצות מוכנות לגמרי והרוטב הסמיך.
4 קציצות = מנת חלבון
Comments