פילה דג בסגנון מרוקאי
- טוויסט בחשיבה

- 11 בספט׳
- זמן קריאה 1 דקות
6 מנות
כל מנה: 1 חלבון, 1 פחמימה, 0.25 שומן

מה צריך?
6 נתחי פילה דג לבן (מושט, נסיכת הנילוס, אמנון)
1 כף שמן זית
1 בצל גדול, פרוס לטבעות
2-3 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות עבות
1 פלפל ירוק חריף, פרוס
5-6 שיני שום, פרוסות
4 עגבניות מגורדות
1 קופסת שימורים של גרגירי חומוס מסוננת
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף כמון
0.5 כפית כורכום
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
צרור של כוסברה, קצוצה גס
מיץ מחצי לימון
איך מכינים?
בסיר גדול ורחב (סוטאז’) מאדים את הבצל עם כף שמן, כשהוא שקוף מעט מוסיפים את הפלפלים ומאדים ביחד. כשהם מעט מתרככים מוסיפים את התבלינים והשום הכתוש ומערבבים היטב כ- 2 דקות. מוסיפים את העגבניות המגורדות, הפלפל החריף וגרגירי החומוס, אם אין מספיק נוזלים מהעגבניות ליצירת רוטב מוסיפים עוד כחצי כוס מים, מערבבים מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 10 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט.
כשהרוטב מוכן, מניחים את פילה הדג מעל הירקות ובעזרת כף מרטיבים את הדג מעט ברוטב. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-10-15 דקות או עד שהדג מוכן.
לפני הגשה: מפזרים מעל את הכוסברה הקצוצה ומתבלים במעט לימון






תגובות