top of page

עוף בדבש חרדל תפוח"א בצלים וגזר

4 מנות 

כל מנה: 1 מנת חלבון (כרע שלם), 1 פחמימה 0.5 פינוק 

ree

מה צריך? 

4 כרעי עוף 

4 גזרים קלופים חתוכים לעיגולים

4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות 

(או 8 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לחצאים)

200 גרם בצלצלי פנינה קלופים 

לרוטב: 

2 כפות דבש או סילאן 

2 כפות חרדל דיז'ון

2 כפות רוטב סויה

2 כפות רסק עגבניות 

מלח ופלפל שחור גרוס


איך מכינים?

מחממים היטב סיר עמיד לחום וצולים את כרעי העוף “לסגירת” הבשר היטב עד ששחום מכל הצדדים. מוציאים את העוף מהסיר ומוסיפים את הבצלים, הגזר ותפוחי האדמה. מטגנים אותם בנוזלים שיצאו מהעוף, תוך כדי ערבוב, עד שהם צרובים מעט. מחזירים את חלקי העוף לסיר ומסדרים אותם בין הירקות. 

בקערה קטנה, מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב. מוסיפים כ- ¾ כוס מים. יוצקים את הרוטב על הירקות והעוף. מביאים לרתיחה על הגז, מכסים את הסיר ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, כ-45 דקות.

מוציאים את התבנית מהתנור.  מעלים את הטמפרטורה ל- 200 מעלות, בעזרת כף יוצקים מעט מהרוטב שנוצר בתחתית התבנית על חלקי העוף ומחזירים את התבנית לתנור ללא כיסוי, לצלייה נוספת של 20-30 דקות, או עד שהעוף מוכן וזהוב והירקות רכים ומקורמלים.

תגובות


 כל הזכיות שמורות לשירי חפץ ורוית אפרתי - טוויסט בחשיבה 2025© 
www.thinkingtwist.co.il

bottom of page