top of page

עוגת פילו גבינה ופירות

12 מנות 

כל מנה: פינוק יומי



 

מה צריך?

6 עלי פילו מופשרים לפי הוראות היצרן

1 גביע גבינה לבנה 5% שומן 

1 חבילה גבינה לבנה לאפייה טוב טעם 

1/2 כוס סוויטנגו 

2 ביצים 

1 כפית תמצית וניל 

אינסטנט פודינג וניל סוויטנגו 

1 כוס דובדבנים קפואים מופשרת וסחוטה 


לבלילה: 

1/2 כוס חלב דל שומן 

ביצה טרופה 


איך מכינים? 

להכנת מלית הגבינות: בקערה, מערבבים את הגבינה, הממתיק, הביצים, תמצית הווניל מקפלים פנימה את הדובדבנים

בקערה נפרדת, טורפים יחד את החלב והביצה. 

משמנים היטב תבנית אפייה מלבנית או מרובעת בגודל בינוני. מניחים שני עלי  פילו בתחתית התבנית ליצירת בסיס. מרססים בתרסיס שמן.  בעזרת 2 כפות מניחים 3-4 כפות מהמלילת על הבסיס. לוקחים עלה פילו וטובלים בבלילת החלב והביצה למספר שניות (לא להשרות יותר מדי כדי שלא יהיה סמרטוטי).מקווצ'צ'ים את עלה הפילו הרטוב ומניחים אותו בתבנית בצורה לא מסודרת, כך שנוצרים גלים וקפלים. חוזרים על הפעולה עם כל העלים כל שהם יוצרים שכבת אמצע דקה . יוצקים לתבנית את  יתרת המלית. 

מרססים את התבנים בתרסיס שמן ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35-45 דקות, או עד שהפילו זהוב והמלית מתייצבת.

מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט לפני שפורסים ומגישים. אפשר לפזר אבקת סוכר מעל לאחר שהתקרר מעט.

Comments


 כל הזכיות שמורות לשירי חפץ ורוית אפרתי - טוויסט בחשיבה 2023© 
www.thinkingtwist.co.il

bottom of page