סלמון ממולא עשבי תיבול, תרד ועגבניות
- טוויסט בחשיבה

- 10 באפר׳ 2024
- זמן קריאה 1 דקות
8 מנות

מה צריך?
800 גרם סלמון טרי בנתח שלם ללא עור
2 כוסות עשבי תיבול
50 גרם אגוזי מלך קצוצים
400 גרם עלי תרד
2 כפות פירורי קמח מצה
4 שינים שום
20 גרם עגבניות מיובשות
מלח גס
לתיבול הדג:
כף חרדל גרגרים / דיג’ון
מלח גס
פלפל שחור
שום כתוש
כף סילאן
כף שמן זית 2 כפות שקדים קצוצים לקישוט
איך מכינים?
מניחים את הסלמון על משטח עבודה ובעזרת סכין בזהירות יוצרים כיס- חוצים באמצע ואז פורסים כמו מניפה פעם לצד הימני ופעם לצד השמאלי. מעבדים במעבד מזון את כל חומרי המלית ומניחים במרכז הדג סוגרים את מעטפת הדג כשהפתח כלפי מטה.
מניחים את הדג בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים עליו את חומרי התיבול.
אופי בתנור כ- 20 דקות עד שהדג מוכן (באמצע מוציאים ומורחים שוב בתערובת התבלינים), מעל מפזרים 2 כפות שקדים קצוצים
מנה דג - 1 מנת חלבון , 1 מנת שומן






הי, בסרטון רואים ביצה שאינה מופיעה במתכון, האם נדרש? תודה רבה
מתכון מצויין לערב חג 🥰 תודה 👍