top of page

סלט קינואה עם ירקות קלויים וטחינה

6 מנות 

כל מנה מכילה: 1 פחמימה, 2 מנות שומן 



מה צריך? 

1 כוס קינואה מבושלת 

1 בטטה קטנה מבושלת וחתוכה לקוביות 

2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות 

2 זוקיני חתוכים לטבעות דקות   

1 כוס עלי חסה מסולסלת 

מלח, פלפל שחור 


לרוטב טחינה ירוקה:

4 כפות טחינה גולמית

מים קרים (או יותר לפי הצורך)

2 כפות מיץ לימון טרי

1 שן שום קטנה כתושה

1/2 כוס עלי כוסברה טריים, שטופים וקצוצים גס

1/2 כוס עלי פטרוזיליה טריים, שטופים וקצוצים גס

קורט מלח, פלפל שחור טחון טרי לפי הטעם


איך מכינים? 

בקערה גדולה מסדרים את כל הירקות עם הקינואה.

להכנת הטחינה: במעבד מזון או בלנדר מוט, טוחנים יחד את הטחינה הגולמית, המים הקרים, מיץ הלימון, השום הכתוש, עלי הכוסברה ועלי הפטרוזיליה עד לקבלת רוטב חלק וירוק. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים עוד מעט מים בהדרגה עד למרקם הרצוי. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

יוצקים את רוטב הטחינה הירוקה על הסלט ומערבבים בעדינות עד שהכל מצופה ברוטב.

Kommentare


 כל הזכיות שמורות לשירי חפץ ורוית אפרתי - טוויסט בחשיבה 2023© 
www.thinkingtwist.co.il

bottom of page