top of page

מאפינס ירקות וגבינה

12 מאפינס 

כל 3 יחידות: 1 חלבון, 0.3 פחמימה 



מה צריך?

2 קישוא בינוני מגורד וסחוט

2 גזר מגורד

1 פלפל אדום חתוך לקוביות 

1 בצל קצוץ דק

200 גרם בולגרית % 5 מגורדת 

70 גרם צהובה 9% מגורדת

3 ביצים  

4 כפות קמח כוסמין 

1 שן שום כתושה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם



איך מכינים ? 

מחממים תנור ל-180 מעלות. 

מרפדים תבנית מאפינס ב-12 מנג'טים או משמנים אותה היטב.

במחבת עם תרסיס שמן מאדים את הבצל עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את הקישוא המגורד, הפלפל והגזר ומאדים עוד כמה דקות עד שהם מתרככים מעט. מתבלים במלח ופלפל. מצננים על מסננת ליציאת כל הנוזלים. רצוי ממש לסחוט הכל. 

בקערה גדולה, טורפים את הביצים והגבינה. מוסיפים את הקמח והתבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים את הירקות המאודים, הגבינה המגורדת. מתבלים שוב במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים הכל יחד. יוצקים את התערובת באופן שווה לתוך המנג'טים או השקעים בתבנית המאפינס. אופים בתנור במשך 20-25 דקות, או עד שהמאפינס מזהיבים ומתייצבים.

Comentarios


 כל הזכיות שמורות לשירי חפץ ורוית אפרתי - טוויסט בחשיבה 2023© 
www.thinkingtwist.co.il

bottom of page