top of page

מאפה פילו וירקות קלויים

12 מנות 

כל מנה: 1 פחמימה , 0.25 חלבון 


ree

מה צריך? 

6 דפי פילו 

2 קישואים חתוכים לקוביות קטנות

2 פלפלים צהובים חתוכים לקוביות קטנות 

1 בצל סגול חתוך לקוביות 

1 חציל חתוך 

4 שיני שום כתושות

1 כפית תימין   |   1/2 כפית אורגנו יבש 

מלח, פלפל שחור לפי הטעם 

200 גרם גבינת עיזים מגורדת 9% שומן 

(גליל -מומלץ להקפיא מעט כדי לגרד בקלות) 

ביצה טרופה 

שומשום לקישוט 


איך מכינים? 

מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה. בקערה גדולה, מערבבים את קוביות הקישואים, הפלפלים, הבצל והחציל עם השום הכתוש, התימין והאורגנו. מתבלים במלח ופלפל בנדיבות. משטחים את הירקות בשכבה אחידה על גבי תבנית האפייה. קולים בתנור במשך 25-35 דקות, או עד שהירקות רכים, מעט מקורמלים ורוב הנוזלים התאדו. מערבבים מדי פעם במהלך הקלייה. מצננים לחלוטין.

בקערה בינונית, מערבבים את הירקות הקלויים והמצוננים עם גבינת העיזים המפוררת והביצה. 

משמנים קלות תבנית פאי (בקוטר כ-24-26 ס"מ). פורסים עלה פילו אחד על התבנית מרססים בתרסיס שמן. מניחים מעליו עלה פילו נוסף ומברישים שוב. חוזרים על הפעולה עם כל העלים כך שיהיו לנו כ-4-5 שכבות של פילו משומן. הדפים צריכים לכסות את התבנית ולהשאיר שוליים בקצוות. 

יוצקים את תערובת הירקות וגבינת העיזים לתוך קערת הפילו. מקפלים את קצוות עלי הפילו פנימה, מעל המילוי, ליצירת מעין "מעטפה" מרססים שוב בתרסיס שמן את העלים ואפשר לפזר מעט שומשום לקישוט.  אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-40 דקות, או עד שהפילו זהוב וקריספי.

תגובות


 כל הזכיות שמורות לשירי חפץ ורוית אפרתי - טוויסט בחשיבה 2025© 
www.thinkingtwist.co.il

bottom of page