לחמניות כשל"פ במילוי בקר/ פרגיות/ טופו
- טוויסט בחשיבה
- 16 באפר׳ 2024
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 25 באפר׳ 2024
15 לחמניות

מה צריך? ללחמניות:
500 גרם קמח שמרים כשר לפסח (או קמח רב תכליתי כשר לפסח + קוביית שמרים כשרה לפסח)
כף סוכר
קורט מלח
ביצה
4 כפות שמן
ככוס מים
לציפוי:
ביצה טרופה
מעט שומשום
למלית בשר/ טחון מהצומח:
1 בצל גדול קצוץ
500 גרם בקר טחון ללא שומן / טחון מהצומח
2 כפות רסק עגבניות
פפריקה מתוקה
פלפל שחור
שן שום כתושה
מלח, פלפל שחור
מעט מים
למלית פרגיות/ טופו:
6 חתיכות סטייק פרגית (100 גרם כל אחת) חתוכות לרצועות/ גרסה טבעונית 600 גרם טופו חתוך לרצועות דקות
2 בצלים סגולים
2 סלסלאות פטריות שמפיניון חתוכות
2 כפות תערובת עשבי תיבול
מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט
תרסיס שמן
איך מכינים?
להכנת הלחמניות:
מכניסים את כל חומרי הבצק חוץ מהמים למיקסר עם וו לישה. לשים לאיחוד ואז מוסיפים את המים בהדרגה. לשים כ- 10 דקות לקבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק לקערה מרססים בתרסיס שמן מכסים ונותנים לו לנוח להכפלת נפח. מחלקים את הבצק ל- 15 כדורים, מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכינים מלית.
להכנת מלית פרגיות טופו :
במחבת גדולה מרססים תרסיס שמן, סוגרים את רצועות הפרגית החתוכה. מוציאים כשמוכן ומאדים באותו המחבת את הבצל, מוסיפים פטריות ומאדים שיוציאו נוזלים, מחזירים את הפרגית מוסיפים עשבי תיבול, תבלינים ומבשלים חצי בישול. מצננים היטב על מסננת נוזלים שכל הנוזלים יצאו והתערובת תיהיה ללא מים.
כשהמלית קרה. לוקחים כדור אחד של לחמניה, מרדדים אותו לעיגול עגול מניחים במרכז מהמלית וסוגרים לכדור ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים בביתה טרופה, מפזרים מעל שומשום לקישוט ואופים בחום של 180 מעלות עד שהבצק שחום ופריך.
מגישים מיד
להכנת מלית בשר/ טחון מהצומח:
מאדים בצל חתוך לקוביות במחבת עד
ששקוף. מוסיפים את הבשר וצורבים מעט.
כשהבשר מוכן מוסיפים את רסק העגבניות
והתבלינים וחצי כוס מים מערבבים
ומביאים לרתיחה. מבשלים חצי בישול ומצננים.

מכאן ממשיכים כמו מילוי הפרגיות
כל לחמניה- 1.5 מנות פחמימה, 0.5 חלבון, 1 שומן
Commentaires