לביבות חביתת ירק
- Ravit Efrati
- לפני 5 שעות
- זמן קריאה 1 דקות
12 לביבות
כל 4 יחידות = 1 מנת חלבון

מה צריך?
4 ביצים גדולות
1 בצל גדול חתוך
2 כוסות עשבי תיבול קצוצים (כוסברה, פטרוזיליה, בייבי תרד)
3 כפות גבינת עמק 9% מגורדת
מלח ופלפל לפי הטעם
תרסיס שמן
איך מכינים?
בקערה גדולה טורפים היטב את הביצים מוסיפים את הגבינה המגורדת ואת עשבי התיבול הקצוצים. מערבבים בעדינות עד שהכל מתאחד.
מחממים עם תרסיס שמן מחבת שטוחה על אש בינונית. יוצקים כפות מהתערובת למחבת ויוצרים לביבות קטנות (בערך בקוטר 8-10 ס"מ). משטחים מעט את הלביבות בעזרת כף.
מטגנים את הלביבות משני הצדדים במשך 3-4 דקות לכל צד, עד שהן מזהיבות ויציבות.
אם מעדיפים לאפות, מסדרים את הלביבות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מרססים מעט שמן ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס במשך 15-20 דקות, או עד שהן מזהיבות.
אחסון: ניתן לשמור את לביבות חביתת הירק המוכנות במקרר בקופסה אטומה עד 3-4 ימים. הן טעימות גם קרות וגם בחימום קל בטוסטר, בתנור או במחבת.
Comentários